torstai 8. joulukuuta 2016

Avoin suhde


Lähti sitten käyntiin keskustelu aiheesta avoin suhde. Eräs mies oli "ehdottanut" avointa suhdetta, mutta niin, että naisella ei saa olla muita. Muuten tulee ero.

Tästäpä tuli monenlaista mielipidettä. 


Mies on sika, kun sanoo, että haluaa olla muiden kanssa.

  • Olisiko pitänyt valehdella ja pettää? 


Kiristystä, kun sanoo, että muuten erotaan?

  • Taas vaihtoehtona pettäminen?


Mies ei rakasta, kun muut kiinnostaa?

  • Ensinnäkin polyamoria. 
  • Toiseksikin, onko se ihme, jos haluaa hampurilaistakin, eikä loppuelämänsä pitsaa (vaikka se oliskin mieliruokaa ja maailman parasta pitsaa vielä).


Kontrolloiva ja epäreilu, koska määrää, että naisella ei saa olla muita?

  • Kyllä.


Määrää naista?

  • Käytännössä kyllä, MUTTA koska nainen antaa siihen suostumuksen, naisen valinta.


Vapaassa maassa kukaan ei voi määrätä aikuisen ihmisen elämästä. Tässäkin on vapaa valinta, olet tämän miehen kanssa tai et, se joka tapauksessa on muidenkin kanssa. Valitset pienemmän pahan, yksin olo tai muiden kanssa jakaminen.
Samoin mies tekee oman valintansa, jos sanot, että ei käy, minulle myös oikeus olla muiden kanssa. Sitten se lähtee tai jää.

Valinta -> Seuraukset
Yksinkertaista, ikävä kyllä.

Niiden odotettavissa olevien seurausten päälle tulee vielä sattuma. Ensin yritään minimoida riskit järjellä ja sitten vaan kädet ristiin kyynärpäitä myöten.

Kuvahaun tulos haulle damned if i do damned if i don't

Olen pahoillani naisen puolesta, koska selvästikään hän ei ole varma tekikö oikein. Ajan kanssahan se selviää paljonko sitä sydänsurua tulee ja mistä syystä. Asiat on yksinkertaisia, ihmiset ei.

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Avoimella suhteella ja polyamorialla ei ole tekemistä toistensa kanssa. Kylillä panbemiseen riittää kanin vietit - polyamoriassa kumppaneihin sitoudutaan,heitä kohdellaan kunnioittavasti ja - mikä tärkeintä - suhderatkaisut tehdään yhteisymmärryksessä eikä kiristämällä.

    Minä toivon että miehellä on ollut oikeasti munaa keskustella asiasta enemmänkin. Tai naisella munasarjaa vaatia niitä perusteluja sille miksi vain miehellä olisi oikeus pörrätä pesästä toiseen.

    VastaaPoista
  3. Polyamorian mainitsin siksi koska monet luulee, että jos on kiinnostunut toisesta, niin ei voi rakastaa toista. Jos niin luulee niin kannattaa googlettaa polyamoria. Voihan polyamoriassa olla avoin suhde, mutta avoimessa suhteessa ei tarvitse olla. Mutta eihän se avoin ole, tapauksessa jossa toiselta _kielletään_ sama mikä itsellä on oikeutettua. Jos toinen on sitä mieltä, että mene vaan mut mua ei kiinnosta varmasti, niin sekin on reilua. Tosin tiedän semmosenkin parin, jossa nainenkin sai olla muiden kanssa, mutta ei tunnustanut, että ei koskaan ollut :)

    VastaaPoista
  4. Anteeks sekava pilkutus ynnä muu, en jaksa poistaa ja kirjottaa uudestaan. Juuh, olen laiska.

    VastaaPoista